T
Team Remembering Ankie

Voor betere kansen tegen AVKK

De afgelopen jaren heeft ons gezin ervaren hoe oneerlijk de strijd tegen alvleesklierkanker kan zijn. Onze vrouw en moeder Ankie heeft tot het einde gehoopt op genezing, maar op 1 maart 2023 is ze toch overleden aan deze vreselijke ziekte.

Ze heeft, samen met ons, twee keer meegelopen met deze tocht. De eerste keer in de stromende regen op Ameland, de tweede keer vanuit het hospice in Friesland. Ze was simpelweg niet te stoppen. Het ontmoeten van lotgenoten tijdens deze tocht heeft haar heel veel goeds gedaan.

Ankie was sterk en stoer en haalde alles uit het leven. Nu is het aan ons om haar motto 'leef met volle teugen' in leven te houden. Daarnaast gaat ons gevecht tegen alvleesklierkanker door. Door geld op te halen voor dit goede doel hopen we dat we een kleine bijdrage kunnen leveren aan onderzoek naar de behandeling van alvleesklierkanker, zodat de mensen die in de toekomst deze diagnose krijgen wél een eerlijke kans hebben om deze ziekte te overleven.

21/04/2024
10:44

Anonymous

View all

Alvleesklierkanker is een van de meest dodelijke vormen van kanker. Met baanbrekend klinisch wetenschappelijk onderzoek wil het Deltaplan Alvleesklierkanker hier verandering in aanbrengen. Het Deltaplan wil wetenschappelijk onderzoek versnellen, de handen ineenslaan om de beste behandeling voor iedereen beschikbaar te maken en te werken aan een betere kwaliteit van leven voor patiënten.