team Harald

team Harald: hup Eef!

Als je zoiets onverwachts krijgt als alvleesklierkanker dan ga je de strijd niet alleen aan. Dat kun je niet, dat lukt ook niet. Dat doe je samen. Samen met je gezin, met je vrienden/vriendinnen, met je familie, met al diegenen die betrokken zijn met je. En daarnaast natuurlijk de wetenschap, in de hoop dat nieuwe onderzoeken en nieuwe middelen en behandelingen je kunnen helpen in deze ongelijke strijd. Een team, dat samen werkt, dat samen optrekt om zoiets oneerlijks als (alvleesklier)kanker te kunnen bedwingen en het liefste natuurlijk te stoppen. Welkom bij team Harald!

Ik ben Harald. Inmiddels 54 jaar. Genoot volop van het leven, van (herinneringen maken met) mijn gezin, van leuke dingen doen met m’n vrienden, van de mensen om me heen. En genieten doen we nu nog steeds eigenlijk zoveel mogelijk! Ook al weet ik sinds juli 2022 dat ik alvleesklierkanker heb, met uitzaaiingen. Ongeneeslijk. En intussen natuurlijk toch blijven hopen op dat wondertje (helaas heeft dat (tot nu toe) niet zo mogen zijn) ...
Wat zo belangrijk is in deze strijd? Je kwaliteit van leven! Dat staat voorop. Of dat nou voor een half jaar is, 1 jaar, 2 jaar, 5 of 10 jaar of (hopelijk) nog veel langer. Dat wat je wil en wat je kan, in de tijd die je nog hebt, daar ben ik voor gegaan. En hoe moeilijk dat soms ook was en is, ik heb er toch van kunnen genieten.

De patiënt en zijn/haar wensen en behoeften moeten centraal staan in de ontwikkeling van de wetenschap. Met als ultiem doel natuurlijk dat we genezen kunnen worden, zonder al te veel hoeven in te leveren op onze kwaliteit van leven. Als een team, want dat werkt!
Wil je ons helpen in de strijd tegen alvleesklierkanker? Word lid van ons team! En laten we zoveel mogelijk ophalen om verder onderzoek mogelijk te maken.

Liefs,
Harald

21/12/2023
22:26

Anonymous

View all

Alvleesklierkanker is een van de meest dodelijke vormen van kanker. Met baanbrekend klinisch wetenschappelijk onderzoek wil het Deltaplan Alvleesklierkanker hier verandering in aanbrengen. Het Deltaplan wil wetenschappelijk onderzoek versnellen, de handen ineenslaan om de beste behandeling voor iedereen beschikbaar te maken en te werken aan een betere kwaliteit van leven voor patiënten.