R
Ralf Klop

We ❤️ Harald!

( Wandelen 20 km | Member of team: team Harald )

Een goede vriend van mijn vriendin Mijke is recent veel te jong overleden aan Alvleesklierkanker. Ik heb eerder in mijn leven een vriend verloren aan kanker en kan mij levendig invoelen wat Mijke en alle vrienden die dichtbij staan voelen. Voor Marika en kinderen heel verdrietig en zwaar nu Harold er niet meer is. Maar er is hoop. We moeten doen wat we kunnen deze vreselijke ziekte te bestrijden en daarom doe ik mee met deze actie.

Alvleesklierkanker is een van de meest dodelijke vormen van kanker. Per jaar overlijden er ruim 2.800 Nederlanders aan deze ziekte.De diagnose is zo goed als een doodvonnis vanwege de schrikbarend slechte prognose; na 5 jaar is slechts 9% van de patiënten nog in leven. Als de ziekte behandeld kan worden heeft het vaak een enorme impact op de kwaliteit van leven. Voor deze patiënten strijden wij.
Een hoopvolle strijd, met steeds meer fantastische instrumenten en manieren om ziekten eerder op te sporen. Alleen samen maken we oplossingen mogelijk.

Medestrijder worden? Wil je mij helpen? Met een donatie steun je mijn actie en het werk van het Deltaplan Alvleesklierkanker. Elke bijdrage voor 'Team We ❤️ Harald' telt!

Activity: Wandelen 20 km
10/10/2023
22:08

Irma

View all

Raised €250

Raised €500

Raised €1,000

Received first donation

Received 10 donations

Received 25 donations

Received 50 donations

Posted a blog update

Show more

Alvleesklierkanker is een van de meest dodelijke vormen van kanker. Met baanbrekend klinisch wetenschappelijk onderzoek wil het Deltaplan Alvleesklierkanker hier verandering in aanbrengen. Het Deltaplan wil wetenschappelijk onderzoek versnellen, de handen ineenslaan om de beste behandeling voor iedereen beschikbaar te maken en te werken aan een betere kwaliteit van leven voor patiënten.