Johan van Amerom

In actie komen tegen alvleesklierkanker is van levensbelang

( Fietsen 50 km )

April 2022 kreeg ik de diagnose Alvleesklierkanker. Na chemokuren en bestralingen bleek de tumor te zijn gegroeid en werden er uitzaaiingen geconstateerd. Hierdoor was een operatie niet meer mogelijk. Na nog een halfjaar levensverlengende chemokuren is de tumor gehalveerd en zijn de uitzaaiingen stabiel. In december volgt weer een CT-scan. Het gaat nu redelijk goed met mij. 

Voor mijn lotgenoten en mijzelf is de toekomst onzeker. Wat ik wel zeker weet is dat meer onderzoek naar Alvleesklierkanker heel hard nodig is! Voor een betere kwaliteit van leven en de mogelijkheid tot genezing.

Daarom ga ik op 7 oktober 50 km fietsen op Ameland voor het Deltaplan Alvleesklierkanker. 

Het zou fantastisch zijn als jullie een bijdrage willen leveren voor het Deltaplan Alvleesklierkanker. Hoop doet leven!

Liefs, Johan


Alvleesklierkanker is een van de meest dodelijke vormen van kanker. Per jaar overlijden er ruim 2.800 Nederlanders aan deze ziekte.De diagnose is zo goed als een doodvonnis vanwege de schrikbarend slechte prognose; na 5 jaar is slechts 9% van de patiënten nog in leven. Als de ziekte behandeld kan worden heeft het vaak een enorme impact op de kwaliteit van leven. Voor deze patiënten strijden wij. 

Een hoopvolle strijd, met steeds meer fantastische instrumenten en manieren om ziekten eerder op te sporen. Alleen samen maken we oplossingen mogelijk.

Medestrijder worden? Wil je mij helpen? Met een donatie steun je mijn actie en het werk van het Deltaplan Alvleesklierkanker. Elke bijdrage telt!

Activity: Fietsen 50 km
19/10/2023
20:52

Tante Joke

View all

Raised €250

Raised €500

Raised €1,000

Received first donation

Received 10 donations

Received 25 donations

Received 50 donations

Posted a blog update

Show more

Alvleesklierkanker is een van de meest dodelijke vormen van kanker. Met baanbrekend klinisch wetenschappelijk onderzoek wil het Deltaplan Alvleesklierkanker hier verandering in aanbrengen. Het Deltaplan wil wetenschappelijk onderzoek versnellen, de handen ineenslaan om de beste behandeling voor iedereen beschikbaar te maken en te werken aan een betere kwaliteit van leven voor patiënten.